Milline on Eesti traditsiooniline toit aastal 2019? Mis on maitsed, mida peame kõhklusteta oma identiteedi osaks? Kas joonistuvad välja ka piirkondlikud eripärad?

Palun saatke meile oma retsepte!

Seekord ootame koogi- ja magustoiduretsepte eesti­maiste suvemarjadega. Lisage paari lausega, kuidas see maius on teie lemmikuks saanud. Mis piirkonnast on see pärit või kuidas olete selle endale sobivaks kohandanud?

Kuust kuusse teeme üleskutse hooajaliste retseptide leidmiseks. Põnevaima avaldame järgmise kuu ajakirjas. Samas, kui teil juhtub hea hoog olema, saatke nii palju eri toiduretsepte, nagu süda ihkab. Meie unistus on, et saame luua märgilise kogumi täna­päeva Eesti köögist.

Retsepte võib saata kolmel viisil:

1. Saada meile e-kiri aadressil eestimaitse@eesti­naine.ee.

2. Täida vorm veebilehel eestinaine.ee/eestimaitse.

3. Saada retsept ja lugu kirjaga aadressil Narva mnt 13, 10151 Tallinn, Eesti Naine / Oma Maitse, märgusõna “Eesti maitse”.

Retsept: Siiri Tamm

Omatehtud pestoga marineeritud liha jääb grillituna väga maitsev. Kõrvale vaid värske suvine salat – ja saabki kõhu suviselt täis!

Neljale

4 viilu seavälisfileed või -kaela­karbonaadi

soola ja musta pipart

4 sl (omatehtud) basiilikupestot

2 sl taimeõli

2 sl sidrunist pressitud mahla

soovi korral 1–2 küüslauguküünt

Maitsesta lihaviilud soola ja musta pipraga. Sega pesto hulka purustatud küüslauguküüned, õli ja sidrunimahl. Määri lihaviilud marinaadiga ja lase maitsestuda vähemalt tund kuni üle öö. Grilli mõlemalt poolt küpseks ja serveeri värske rohelise salatiga.