Annil on sünnipäevakingitus välja valitud – märtsi lõpus saabuvaks juubeliks soovib ta kasvuhoonet. “Leidsin sellise, kus oleks juba kevadel soe. Et saaks varakult salatit, tilli ja muid maitsetaimi.”

Artišokke ja tomateid kasvatab ta ka ette, aga teab, et liiga vara neid kasvuhoonesse viia ei tasu, venivad välja. “Kui mõni agronoom Sepamaale satuks, naeraks ta ennast ilmselt herneks. Sest teeme maatöid omast tarkusest ja vaatame lihtsalt külvikalendrist, millal on juurika-, millal lehepäev.” Kokaraamatus “Sepamaa talu köök” kirjeldab Anni oma peenraid kui Kunksmoori omi, kus kasulike taimede vahel rõõmustavad silma ka kressid ja rebasesabad, ent varitseb oht unustada end nuusutama saialilli. Mamma Epp Maria toodud kõrvitsaseemnetest “Atlantiline gigant” kasvasid kord säärased hiiglased, et täiskuuöödel tekkis õudne tunne: “Mis siis, kui kõrvitsad ärkavad ellu ja meid ära söövad!”

Edasi lugemiseks telli ajakiri Eesti Naine